воскресенье, 16 марта 2014 г.

«І горів, і яснів, і страждав, і трудився для свого народу»

 Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум’яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу.
У цьому році ми відзначаємо 200 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. 13 березня і 14 березня в Центральній міській бібліотеці ім. Н.К. Крупської пройшов вечір-вшанування «І горів, і яснів, і страждав, і трудився для свого народу». До читальної зали бібліотеки завітали учні ЗОШ № 10, гімназії № 1 і неповнолітні, які перебувають  на обліку в Краснолуцькому міському  відділі кримінально-виконавчої інспекції.
 Молодь  зробила своєрідний екскурс в історію, ознайомившись з життям і творчістю Великого Кобзаря. По новому постав перед ними образ Шевченка .
На вечері звучали вірші Шевченка, українські пісні. До уваги учасників заходу була представлена виставка–портрет «Т.Г.Шевченко – світоч української культури»,  на якій експонуються твори геніального поета і розповіді про нього. Память про  народного мислителя та творця живе і буде жити вічно в серцях українського народу.
Відкрити для учасників заходу багатогранну постать поета допомогла мультимедійна презентація, створена за  допомогою нових технологій, що прийшли до бібліотеки завдяки роботі Пункту вільного доступу громадян до мережі Інтернет (створеного спільно програмою «Бібліоміст» та Краснолуцькою міською радою).
Центральна міська бібліотека імені Н.К. Крупської надасть до ваших послуг різноманітність книг на абонементах; цікаві журнали в читальному залі і розкриє для вас двері в світ інформаційних ресурсів розташованих в мережі Інтернет у Пункті вільного доступу громадян до мережі Інтернет.
Чекаємо Вас сім днів на тиждень
з 8-00 до 17-00
за адресою: вулиця Леніна, 40,
телефон для довідок 2-01-16.


Назаренко М.В., провідний методист КЦБС

Комментариев нет:

Отправить комментарий